7. 4. 2015

Višňový chlebíček


Pokud si budete chtít višňový chlebíček upéct, ale nemáte formu na biskupský chlebíček, neváhejte použít formu na bábovku. 

Přísady

  • 1 malá sklenice kompotovaných višní, slitých, šťáva uschovaná
  • 4 vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 ml oleje
  • 150 ml šťávy z kompotu
  • 400 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Postup

Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, zašleháme olej a vmícháme šťávu z kompotu a mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. 

Třetinu těsta rozetřeme do chlebíčkové formy, kterou jsme si vymazali a vysypali. Na těsto rozložíme polovinu višní, na ně dáme druhou třetinu těsta, posypeme zbytkem třešní a nakonec rozetřeme zbylou třetinou těsta.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 (horkovzduch) asi 45 až 50 minut (vyzkoušíme špejlí).



 

Žádné komentáře:

Okomentovat