14. 6. 2015

Pečené kuře podle Dity P.


Dalším vyzkoušeným receptem z Deníku Dity P. je pečené kuře. Ubrala jsem ale máslo a nám to takhle úplně stačilo. Jako příloha se doporučují brambory nebo bramborová kaše, my jsme si ale uvařili rýži.

Přísady

  • 1 celé kuře, naporcované (použila jsem 4 stehna)
  • sůl
  • 4 lžičky sladké papriky
  • 125 g másla (dala jsem jen asi 50 g)

Postup

Kuře vyndáme z lednice 2 hodiny předtím, než ho budeme péct, aby mělo pokojovou teplotu. Kousky z obou stran osolíme, posypeme mletou paprikou a uložíme do pekáčku. Do pekáče nakrájíme rovnoměrně máslo, přidáme hrneček vody, přiklopíme a dáme péct.

Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů 15 minut, poté teplotu snížíme na 160 stupňů a pečeme hodinu. Občas kuře polijeme vypečenou šťávou. Po hodině sundáme víko, zesílíme teplotu na 200 stupňů a pečeme ještě 10 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat