29. 7. 2015

Vejce v rajčatové omáčce s fazolemi


Vojta poprosil, zda bych neuvařila něco s fazolemi. Jako první jsem si vzpomněla, že jsem viděla zajímavý recept v nové kuchařce od Dity P. Na dnešek jsem měla v plánu upéct i kváskový chléb, tak mi fazolový kotlík kápl přímo do noty. Na poslední chvíli jsem ale nesehnala fetu, tak jsem zaimprovizovala a použila místo ní lučinu.

Přísady

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 170 g pancetty nebo slaniny, nakrájené na kostky (dala jsem pouze 50 g)
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky (vynechala jsem)
  • 2 lžičky uzené sladké papriky
  • lístky ze 4 snítek oregana (dala jsem sušené)
  • 2x 400 g konzerva cherry rajčat (dala jsem jednu + druhou sekaných rajčat)
  • sůl, pepř
  • 400 g konzerva fazolí borlotti nebo cannellini, zcezených (dala jsem červené)
  • 4 vejce (dala jsem 5)
  • 120 g sýra feta (dala jsem lučinu)
  • chléb k podávání

Postup

Na oleji osmahneme cibuli se slaninou, přidáme česnek a opékáme další minutu. Přidáme chilli papričku, uzenou papriku a krátce osmahneme, aby se rozvoněla. Přidáme oregano, rajčata, osolíme a opepříme.

Vaříme na mírném ohni 20 minut, poté přidáme fazole a vaříme dalších 10 minut.

Do pánve rozklepneme vejce, osolíme je, přikryjeme poklicí a dusíme 10-12 minut, až jsou vejce hotová na hniličku.

Stáhneme z plotny, posypeme rozdrobeným sýrem a jíme s chlebem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat