8. 11. 2015

Jablečný koláč se špaldovou moukou


Jablkové koláče u nás mají vždy úspěch. Nejinak je tomu u tohoto s kousky jablek v těstě. Původní recept byl jen s hladkou moukou, ale já jsem část nahradila celozrnnou špaldovou.

Přísady

  • 140 g másla, pokojové teploty
  • 90 g cukru (může být třtinový)
  • 2 velká vejce
  • 100 g celozrnné špaldové mouky (může být klasická hladká)
  • 125 g hladké mouky (část jsem dala polohrubou)
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka skořice
  • 4 lžíce mléka
  • 500 g jablek, oloupaných a nakrájených na kostičky (cca 4 jablka)

Postup

Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháme vejce. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí a spolu s mlékem vymícháme těsto. Nakonec přimícháme jablka.

Těsto urovnáme do větší dortové formy (dno si předem vyložíme pečícím papírem) a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi půl hodiny (zkusíme špejlí, zda se těsto nelepí).



 

Žádné komentáře:

Okomentovat