6. 11. 2015

Kuřecí prsa s fazolemi a paprikami


Inspirace v loňském lednovém Apetitu. Harrisu (pasta z chilli papriček) jsem vynechala, po odebrání Davídkovo porce jsem přidala sušenou chilli papričku. Jako příloha byla doporučená quinoa, my jsme měli rýži.

Přísady

  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 červené papriky, nakrájené na vetší kousky (dala jsem zelenou a oranžovou)
  • 2 lžíce pasty harrisa (vynechala jsem)
  • konzerva krájených rajčat
  • 400 ml drůběžího vývaru (dala jsem pouze vodu a o něco méně)
  • kuřecí prsa (mohou být i krůtí), nakrájené na větší kousky
  • konzerva červených fazolí, scezená
  • sůl, pepř
  • petrželka, tymián
  • quinoa k podávání (dala jsem rýži)
  • creme fraiche nebo řecký jogurt k podávání

Postup

Na oleji opečeme cibuli, přidáme maso a opečeme ho ze všech stran. Okořeníme a vmícháme papriky a harrisu. Vlijeme rajčata, vývar, přivedem k varu a vaříme cca 30 minut do změknutí masa. Ke konci vaření přidáme fazole.

Před podáváním posypeme petrželkou a přidáme creme fraiche nebo jogurt.

Žádné komentáře:

Okomentovat