8. 11. 2015

Pečená zelenina, kuřecí steak a špenátový salát


Dnes jsem udělala velkou radost Vojtovi. Má rád kozí sýr, ořechy, listové saláty i pečenou zeleninu. V tomhle jídle je tohle všechno a ještě něco navíc. Rázem se to zařadilo mezi naše oblíbená jídla. Recept je z kuchařky Kitchenette, nabízím vám ale trochu upravenou verzi.

Přísady

  • 4 mrkve
  • 2 střední až větší řepy
  • 8 menších brambor
  • olivový olej
  • 3 kuřecí prsa 
  • koření dle chuti (dala jsem grilované kuře bez glutamátu)
  • 4 velké hrsti mladého špenátu
  • 3 lžíce vlašských ořechů
  • 100 g kozího sýra
  • lžíce vinného červeného octa
  • lžíce hrubozrnné hořčice
  • lžíce medu
  • sůl, pepř

Postup

Troubu rozpálíme na 200 stupňů.

Zeleninu očistíme a rozkrájíme na menší kusy, dáme na pekáč vyložený pečícím papírem, přidáme 2 lžíce olivového oleje a rukama promícháme. Rozprostřeme do jedné vrsty a osolíme. Pečeme asi půl hodiny, dokud nebude zelenina měkká a zlatavá.

Maso okořeníme a opečeme z obou stran na olivovém oleji. Když je propečené, vyndáme ho  a po chvilce odpočinutí překrájíme na proužky.

Špenát dáme na talíře, zasypeme rozdrobeným kozím sýrem a ořechy. Smícháme olivový olej, vinný ocet, hořčici, med a špetku soli a dresinkem pokapeme salát.

Na talíře připadáme upečenou zeleninu a proužky masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat