13. 12. 2015

Kávové amaretky


Recept je z pořadu Karolína domácí kuchařka. Pekla jsem ho už vloni a měly úspěch, navíc jsou z bílků, kterých zbývá na Vánoce dost. Uvedené množství je na 2 plechy.

Přísady

  • 2 bílky
  • 200 g mletých mandlí
  • 30 g kakaa
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 150 g moučkového cukr

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem.

Kávu rozpustíme v minimu horké vody tak, aby vznikla kávová pasta.

Z bílků, mletých mandlí, kakaa, kávové pasty a cukru vypracujeme v míse jednolité lepkavé těsto. Z těsta rukama tvarujeme kuličky velikosti malých vlašských ořechů. Připravíme si k tomu velkou mísu se studenou vodou, když si občas ve vodě opláchneme ruce, nebudou se tolik lepit.

Kuličky 11 minut pečeme. Poté plech vyndáme ven. Nelekáme se, jestli nám budou připadat nedopečené. Jak budou chladnout, zpevní se (jejich střed ale zůstane trošku vlhký).





 

Žádné komentáře:

Okomentovat