15. 12. 2015

Vláčný perník s ovocem a povidly


Receptů na litý perník je nepřeberné množství, i u nás je oblíbených několik druhů. Tento je vláčný, nadýchaný a hebký, s kouskami jablek a hrušek. Pokud máte rádi tmavý perník, přidejte do těsta kakao.

Přísady

  • 1 hrnek celozrnné žitné mouky (můžete nahradit hladkou moukou)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (dala jsem necelý)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 prášek do perníku
  • kakao podle chuti (vynechala jsem)
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka, vlažného
  • 1 vrchovatá lžíce povidel (příp. dobrého džemu)
  • 1 jablko, oloupané a nakrájené na malé kostičky
  • 1 hruška, oloupaná a nakrájená na malé kostičky

Postup

Promícháme všechny sypké suroviny a přidáme olej, vejce, povidla a mléko. Dobře rozmícháme a nakonec vmícháme pokrájené ovoce. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.

V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme necelou půlhodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat