18. 3. 2016

Zapečené špagety se špenátem


Základní recept, který můžete podle chuti obměňovat. Až vás omrzí bezmasá varianta, přidejte ke špagetám opečené kousky drůbežího masa nebo pokrájené houby. Mozzarellu na zapečení klidně nahraďte vaším oblíbeným sýrem a povrch můžete posypat např. slunečnicovými semínky.

Přísady

  • 1 balíček špaget
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • olivový olej
  • cca 400 g mraženého sekaného špenátu
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • sůl, pepř
  • cca 180 ml smetany ke šlehání
  • mozzarella nakrájená na plátky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce smetany
  • 5 lžic mléka
  • sůl, pepř

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme špenát, česnek a zalijeme smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme a povaříme. Smícháme s uvařenými špagetami. Na povrch rozprostřeme kousky sýra.

Vajíčka rozmícháme v hrnečku spolu s mlékem, 2 lžícemi smetany, solí a pepřem a nalijeme na špagety.

Zapečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 15 až 20 minut, dokud sýr nezezlátne a vajíčka budou propečená.

Žádné komentáře:

Okomentovat