16. 7. 2016

Cheesecake s ostružinami


Původní recept je s borůvkami a je z červencového Apetitu - trochu jsem si ho upravila (hlavně cukrem, sýrem a také množstvím ovoce). Recept uvádím mnou upravený.

Přísady

  • 300 g sušenek (použila Bebe dobré ráno cereální s mlékem)
  • 140 g másla, rozpuštěného
  • 150 g + 1 lžíce cukru
  • 150 g ostružin (nebo borůvek)
  • 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu
  • 3x 250 g měkkého tvarohu
  • 2x 100 g lučina (v alobalu)
  • 200 ml zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky

Postup

Sušenky rozmixujte v robotu a smíchejte s máslem. Pečlivě napěchujte do formy vyložené papírem na pečení.

V rendlíku prohřejte ovoce a lžíci cukru (ostružiny jsem ještě lžící trochu rozmačkávala). V necelých 2 lžících vody rozmíchejte škrob a přimíchejte k ovoci. Provařte a nechte vychladnout.

Vyšlehejte tvaroh, lučinu, smetanu, cukr, vajíčka a mouku. Polovinu směsi rozprostřete na korpus, na ní rozmístěte lžící hromádky ostružin, na ně dejte zbývající tvarohovou směs a uhlaďte jí. Pokapejte zbývající ovocnou omáčkou a rukojetí lžíce vytvořte mramorování.

Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů (dala jsem horkovzduch), poté teplotu snižte na 100 stupňů a pečte dalších 30 minut. Vypněte troubu a cheesecake v ní nechte hodinu stát, pak pootevřete dvířka trouby a koláč v ní ponechte další hodinu. Potom dezert vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě. Teprve pak dejte nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat