6. 1. 2018

Karbanátky s červenou řepou


Klasické karbanátky zná asi každý, ale už jste někdy vyzkoušeli karbanátky s červenou řepou? U nás jsou velmi oblíbené. Můžete použít jak řepu uvařenou (nastrouhanou nahrubo) nebo řepu syrovou (nastrouhanou najemno).

Přísady

  • 500 až 600 g mletého masa (hovězí + vepřové)
  • 1 uvařená červená řepa (velikosti pěsti)
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka
  • 1 stroužek česneku, podrcený
  • olivový olej na smažení

Postup

Maso dobře promícháme s kořením a vajíčkem a přidáme nahrubo nastrouhanou řepu. Tvoříme karbanátky, které usmažíme (případně upečeme v troubě na pečícím papírem).

Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat