4. 1. 2015

Banánový chlebíček s podmáslím


Máte doma přezrálé banány, které už nikdo nechce jíst, a nevíte, co s nimi? Zkuste upéct tenhle zdravý banánový chlebíček, ve kterém je i posmáslí a slunečnicová semínka.

Přísady

  • 3 přezrálé banány, rozmačkané vidličkou
  • 3/4 hrnečku podmáslí
  • 1/3 hrnečku slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnečku cukru (klidně i třtinového)
  • špetka soli
  • 1 zarovnaná lžička skořice
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/3 hrnku hladké mouky (příp. celozrnné špaldové)
  • 1 prášek do pečiva
  • cca 2 lžíce slunečnicových semínek nebo posekaných ořechů

Postup

Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do chlebíčkové formy (příp. formy na srnčí hřbet), kterou jsme vymazali a vysypali nebo vyložili papírem na pečení.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 supňů necelou hodinu, dokud nebude povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do těsta se nebude lepit.



Žádné komentáře:

Okomentovat