20. 1. 2015

Drobenkový koláč s ovocem


Rychlý, snadný a univerzální koláč. Použít se dá skoro jakékoliv ovoce a pokaždé bude výborný. Neobsahuje vejce, takže je vhodný i pro alergiky.

Přísady

Těsto:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla

Náplň:
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • 180 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • broskve (rybíz, meruňky, švestky, višně, ostružiny, maliny)

Postup

Ze surovin na těsto uděláme drobenku (na pomoc si můžeme vzít robota se sekacími noži).

Suroviny na náplň vymícháme v misce dohladka.

Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložíme pečícím papírem. 3/4 drobenky nasypeme do formy, natřeme náplň, posypeme ovocem a zbytkem drobenky.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.


 



Žádné komentáře:

Okomentovat