21. 1. 2015

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce


Recept z únorového Apetitu je zajímavý tím, že se všechno vaří v jednom hrnci včetně těstovin. Ty se vlastně uvaří přímo v omáčce.

Přísady

  • balíček dlouhých těstovin
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 5 stroužků česneku, nakrájených najemno
  • 900 ml zeleninového vývaru (příp. o trochu víc podle potřeby)
  • 450 ml smetany na vaření
  • 30 g másla (vynechala jsem)
  • sůl, pepř
  • 50 g parmazánu, strouhaného + další k podávání
  • hrst nasekané petrželky k podávání

Postup

Ve velkém hrnci necháme na olivovém oleji rozvonět česnek. Vlijeme vývar, smetanu, přidáme máslo a těstoviny. Za občasného míchání vaříme, až budou těstoviny hotové. 

Odstavíme a vmícháme parmazán.

Ihned podáváme, ozdobené petrželkou, pepřem a posypané parmazánem.




Žádné komentáře:

Okomentovat