14. 3. 2015

Podmáslové pizza rohlíčky


Na podmáslové housky už tady recept je, ale zkuste si udělat i tyto pizza rohlíčky. Je to skvělé pohoštění pro návštěvu nebo na cesty.

Přísady

Těsto:
  • 270 ml podmáslí
  • 60 ml vody
  • 35 g másla (nebo sádla)
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • necelá lžička cukru
  • 530 g hladké mouky
  • 26 g droždí, rozdrobeného (asi 2/3 kostky)

Náplň:
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1/2 lžičky oregana
  • šunka
  • tvrdý sýr
  • 1 rozšlehané vejce na potření

Postup

Z podmáslí, vody, másla, soli, cukru, hladké mouky a droždí zaděláme kynuté těsto, které necháme na teplém místě vykynout (nechávám si těsto umíchat a vykynout v domácí pekárně).
Rajčatový protlak smícháme s česnekem a oreganem.

Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 části, z každé vyválíme kolo a rádýlkem nařežeme na 12 dílků. Na každý dílek natřeme na kraj ochucený protlak, položíme kousek šunky a kousek sýra a zamotáme do rohlíčku.

Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli na plechu dokynout.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 minut.



 







Žádné komentáře:

Okomentovat