13. 3. 2015

Treska na másle s koprovým pestem


Tenhle recept mě zaujal v březnovém Apetitu, ale musím přiznat, že jsme jedli lepší úpravy ryby. V původním receptu měl být halibut, možná by to s ním bylo chutnější.

Přísady

  • 600 g filetu z halibuta, nakrájeného na 4 stejné porce (dala jsem tresku)
  • sůl, pepř
  • máslo
  • brambory k podávání (nejlépe malé nové se slupkou)
  • klínky citronu k podávání

Na pesto:
  • 1 hrnek lístků hladkolisté petrželky
  • 1/2 hrnku oštípaných koprových lístků
  • 1/2 hrnku mandlí, opražených
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry (vynechala jsem)
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

V robotu promixujeme petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidáme olej, 1-2 lžíce vody, citronovou kůru a šťávu a rozmixujeme na hustší pesto.

Rybu osolíme, opepříme a na středním plameni opékáme na másle.

Podáváme s pestem, bramborami (které po uvaření smícháme s trochou pesta) a klínkami citronu.

Žádné komentáře:

Okomentovat