23. 4. 2015

Bábovka s borůvkami


Tahle bábovka se řadí mezi naše nejoblíbenější. Je vláčná a přitom dostatečně hutná a borůvky ji dodávají šťavnatost a kyselost. Recept je z Apetitu, ale snížila jsem si množství cukru skoro na polovinu.

Přísady

  • 250 g másla, změklého
  • 170 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 240 g řeckého jogurtu (příp. zakysané smetany)
  • špetka soli
  • 350 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 až 3 hrsti borůvek
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Zašleháme vejce jedno po druhém a poté střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a jogurt. Nakonec jemně vmícháme borůvky.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 165 stupňů asi hodinu (vyzkoušíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme asi 20 minut chladnout ve formě a poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat