Dostala jsem chuť na buřtguláš, ale uzeniny Davídkovi nedáváme a ani my je skoro nejíme. Když jsem při listování loňského lednového Apetitu narazila na poctivou gulášovou polévku, měla jsem jasno. Vznikl tak bramborový guláš s hovězím masem, na kterém jsme si moc pochutnali :-)
Přísady
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- olivový olej nebo sádlo
- 300 g předního hovězího, nakrájeného na půlcentimetrové kostičky
- sůl, pepř
- 1 lžička kmínu
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 až 4 stroužky česneku, podrcené
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- cca 1 l vody nebo hovězího vývaru
- 2 lžičky sušené majoránky
- cca 4 až 5 brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostičky
Postup
Na oleji nebo sádle opékáme cibuli dozlatova. Přidáme osolené a opepřené maso a opékáme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Zaprášíme moukou, orestujeme ji a přidáme kmín, papriku a česnek. Zamícháme a zalijeme vývarem nebo vodou. Dobře promícháme, aby se jíška z mouky rozpustila.
Na mírném ohni dusíme do změknutí masa, asi půl hodiny. Přidáme kostičky brambor a majoránku a vaříme, dokud brambory nebudou měkké.
Žádné komentáře:
Okomentovat