15. 4. 2015

Bramborový guláš s hovězím masem


Dostala jsem chuť na buřtguláš, ale uzeniny Davídkovi nedáváme a ani my je skoro nejíme. Když jsem při listování loňského lednového Apetitu narazila na poctivou gulášovou polévku, měla jsem jasno. Vznikl tak bramborový guláš s hovězím masem, na kterém jsme si moc pochutnali :-)

Přísady

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • olivový olej nebo sádlo
  • 300 g předního hovězího, nakrájeného na půlcentimetrové kostičky
  • sůl, pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 až 4 stroužky česneku, podrcené
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • cca 1 l vody nebo hovězího vývaru
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • cca 4 až 5 brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostičky

Postup

Na oleji nebo sádle opékáme cibuli dozlatova. Přidáme osolené a opepřené maso a opékáme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Zaprášíme moukou, orestujeme ji a přidáme kmín, papriku a česnek. Zamícháme a zalijeme vývarem nebo vodou. Dobře promícháme, aby se jíška z mouky rozpustila.

Na mírném ohni dusíme do změknutí masa, asi půl hodiny. Přidáme kostičky brambor a majoránku a vaříme, dokud brambory nebudou měkké.

Žádné komentáře:

Okomentovat