5. 4. 2015

Medovo-hořčičný losos s čočkou


Recept na tohle skvělé lehké jídlo jsem našla v březnovém Apetitu. Příprava je velmi rychlá, mezitím, co se losos peče v troubě, stihnete udělat luštěninový teplý salát.

Přísady (pro 2 osoby)

  • 2 filety z lososa bez kůže
  • sůl, pepř
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička tekutého medu
  • 1 lžíce oleje
  • 3 jarní cibulky, mnakrájené na kolečka (místo nich jsem dala šalotky)
  • 160 g červené řepy, nakrájené na kostičky (použila jsem domácí zavařenou, slitou)
  • 200 g vařené drobné zelené čočky puy (dala jsem konzervovanou Bonduelle)
  • 10 bazalkových lístků
  • 2 velké hrsti rukoly

Postup

V misce prošleháme hořčici, med a citronovou šťávu. Filety osolíme, opepříme, položíme do zapékací misky a potřeme je svrchu marinádou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů asi na 15 minut.

Mezitím si na pánvi na oleji opečeme jarní cibulku, přidáme řepu a čočku. Společně vše prohřejeme. Stáhneme z ohně a vmícháme bazalku a rukolu.

Teplý čočkový salát podáváme s lososem.





Žádné komentáře:

Okomentovat