10. 5. 2015

Jogurtová bábovka


Pokud chcete bábovku nadýchanou, volte radši recept na třenou bábovku. Tahle jogurtová je hutnější, ale přesto dobrá.

Přísady

  • 4 vejce
  • 130 g cukru 
  • 90 ml oleje
  • 400 g bílého jogurtu
  • 420 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • citronová kůra
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • příp. kakao a lžíce rumu

Postup

Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a ještě chvíli šleháme. Vmícháme jogurt a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a citronovou kůrou.

Pokud chceme bábovku mramorovou, do části těsta vmícháme kakao a rum.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a v předehřáté troubě na 160 stupňů pečeme asi hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat