19. 6. 2015

Jogurtový koláč s drobenkou


Drobenkové koláče patří mezi oblíbené skoro u všech. Tento má v těstě jogurt, můžete ho ale vyměnit za zakysanou smetanu. Pekla jsem ho s meruňkami a na část jsem dala blumy. Výborné jsou i švestky nebo borůvky.

Přísady

  • 200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • cca 1 kg meruněk


Na drobenku:
  • 80 g hrubé mouky
  • 40 g cukru
  • 50 g másla
  • špetka skořice

Postup

V míse umícháme hladké těsto, které rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku o rozměrech 20 x 30 cm (případně ho můžeme vyložit pečícím papírem).

Na těsto rozložíme pokrájené ovoce řezem nahoru.

V misce rukama promícháme máslo, cukr a mouku na drobenku. Nasypeme ji na ovoce.

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 50 minut.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat