Podzimní ovoce je jako stvořené pro použití do koláčů. Od dědečka jsme si přivezli zralé hrušky, tak jsem oprášila a trochu pozměnila náš oblíbený zdravější recept a upekla tenhle výborný koláč. Doporučuji použít opravdu zralé, měkké hrušky, aby se koláč dobře krájel a jedl. Pokud chcete recept ještě odlehčit, vyměňte zakysanou smetanu za jogurt.
Přísady
- 100 g ovesných vloček, jemně mletých na moučku
- 50 g špaldové celozrnné mouky hladké
- 100 g hladké mouky
- 45 g másla
- 1 vejce
- 80 g zakysané smetany
- špetka soli
- 50 g tmavého třtinového cukru (příp. klasického krupicového)
Náplň:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1/2 pudinkového prášku s mandlovou příchutí (Dr. Oetker)
- cca 4 lžíce krupicového cukru (nebo podle chuti)
- zralé hrušky, oloupané a nakrájené na plátky (měla jsem 4 a bylo to málo, tak jsem přidala mražené ostružiny)
- nudličky mandlí na posypání
Postup
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru a spolu s
ostatními surovinami vypracujeme těsto. Rozválíme ho na pečícím papíru a přeneseme i s papírem na plech.
Z tvarohu, cukru a pudinkového prášku umíchamé hladký krém a rozetřeme ho na vyválené těsto. Poklademe plátky hrušek a posypeme mandlemi.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů asi půl hodiny nebo do zezlátnutí.
Žádné komentáře:
Okomentovat