10. 10. 2015

Dýňová polévka s jablkem


Dnešní oběd byl opět ve znamení magazínu Albert. Tahle polévka je z kapitoly spolu u stolu, kde jsou tentokrát recepty na obědy pro děti na celý týden. Recepty se mi líbí snad všechny, jsou rozmanité, lehké a se spoustou zeleniny. Recept na salát s kuřetem bude následovat.

Přísady

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, akrájená na kostičky
  • 1 řapík celeru, nakrájený na kostičky
  • 1 dýně, oloupaná, zbavená semínek a nakrájená na kostky (použila jsem hokaido, takže jsem ji neloupala)
  • 1 zelené nakyslé jablko, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky (dýně by měly být 3 díly a 1 díl jablka)
  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • špetka muškátového oříšku a skořice
  • sůl na dochucení
  • bylinky na ozdobu (dala jsem pažitku)

Postup

Na másle opečeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme dýni, jablko a vývar a přiklopené vaříme asi půl hodiny, aby dýně a mrkev změkly.

Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujeme a okořeníme ji. 

Před podáváním přidáme bylinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat