25. 10. 2015

Španělské kuře s paprikovými bramborami


Jídla, která se připravují najednou, mám velmi ráda. Nejinak tomu je u tohoto receptu, který je z nového Apetitu. Stehenní řízky jsem vyměnila za prsní a brambory okořenila méně (recept uvádím mnou upravený). Moc jsme si pochutnali, takže je jisté, že jsem tohle nepekla naposledy.

Přísady

  • 4 velké brambory na pečení, nakrájené na kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžička mleté uzené papriky
  • 1 lžička balzamikového octa
  • sůl
  • 2 nakládané pečené nebo grilované papriky, nakrájené na kostičky
  • 120 g čerstvého krémového sýra (použila jsem Lučinu)
  • 4 kuřecí prsa 
  • několik tenkých plátků choriza
  • sáček směsi salátových lístků
  • 1 lžíce olivového oleje + lžička balzamikového octa na zálivku

Postup

V míse smícháme olej, uzenou papriku a ocet. Přidáme nakrájené brambory a dobře promícháme, aby se všechny kostky obalily. Brambory rozložíme v jedné vrstvě na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů a pečeme asi 10 minut.

Smícháme pokrájené papriky s krémovým sýrem. Maso nožem nařízneme, osolíme, do středu dáme část náplně, okraje přehneme a na spoj dáme několik plátků choriza. Balíčky položíme mezi brambory a pečeme dalších asi 30 minut, až bude maso propečené a brambory křupavé.

Smícháme ocet a olej na salátovou zálivku, osolíme a promícháme se salátovými lístky. Podáváme s kuřetem a bramborami. 




Žádné komentáře:

Okomentovat