11. 12. 2015

Kakaové vanilkové rohlíčky


Tyhle vanilkové rohlíčky musíte vyzkoušet - jsou výborné! Prý jsou lepší až druhý den po upečení, ale už dnes jsou skvělé. Recept jsem objevila na mimibazaru a budu je dělat každý rok. Celá dávka vyjde na 2 plné plechy.

Přísady

  • 240 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 120 g mletých ořechů (vlašských)
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g kakaa holandského typu
  • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalení rohlíčků

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a dáme ho odležet do lednice.

Uděláme tenké válečky, které nakrájíme na malé kousky a vytvarujeme rohlíčky. Dáváme je na plech vyložený pečícím papírem.

Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180stupňů asi 10-15 min.

Po upečení ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým (já jsem je na plechu pouze pocukrovala přes sítko).




 

Žádné komentáře:

Okomentovat