9. 2. 2016

Čokoládový cheesecake s banány


Pokud máte rádi čokoládu, určitě vám zachutná tento cheesecake vylepšený banány. Skvěle zužitkujete i banány přezrálé, které už nikdo nechce jíst. Na ozdobení patří ještě ušlehaná šlehačka, ale můžete ji vynechat jako já.

Přísady

Korpus:
  • 180 g čokoládových sušenek
  • 85 g másla, rozehřátého

Náplň:
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 1/3 hrnečku hnědého cukru (příp. víc podle chuti)
  • 3/4 hrnečku rozmačkaných banánů (cca 2 banány)
  • 4 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce kukuřičné škrobové moučky
  • 2 vejce
  • 70 g rozehřáté čokolády na vaření 


Na ozdobu:
  • banán nakrájený na kolečka
  • ušlehaná šlehačka (nemusí být)
  • příp. kakao na poprášení šlehačky

Postup

Sušenky rozmixujeme a dobře promícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs rovnoměrně utlačíme (např. dnem sklenice). Necháme v lednici ztuhnout.

Do jemného krému našleháme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a rum. Přidáme rozmačkané banány, kukuřičný škrob a čokoládu. Nakonec vmícháme vejce. Náplň rozetřeme na připravený korpus.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut.

Cheesecake necháme dobře vychladnout a před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, kolečky banánu a poprášit kakaem.

Žádné komentáře:

Okomentovat