1. 2. 2016

Švédské kuličky, špenátová rýže


Nabízím vám upravenou verzi receptu od Jamieho Olivera  - bez flambování s vodkou u kuliček, bez celeru v rýži a bez kopru, který jsem dnes bohužel nesehnala. I přesto jsme si pochutnali.

Přísady

Masové kuličky:
  • 250 g mletého hovězího
  • 250 g mletého vepřového
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce brusinkového džemu
  • 3/4 kelímku smetany

Rýže:

  • rýže (1 hrnek nebo 2 varné sáčky)
  • 200 g listového špenátu
  • sůl

Postup

Smíchejte mleté maso, okořeňte solí a pepřem a utvořte kuličky, které osmahněte na lžíci olivového oleje. Přidejte kmín, vmíchejte džem a smetanu a trochu horké vody a nechte povařit.

Špenát spařte horkou vodou a smíchejte s uvařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat