27. 3. 2016

Kapustové karbanátky s jablečnou kaší


Druhý vyzkoušený recept z podařeného dubnového Apetitu. S kapustou jsem ještě nikdy nevařila, tak jsem to musela napravit. Trochu jsem se bála přidat jablka do bramborové kaše, ale výsledek nás velmi mile překvapil.

Přísady

  • 500 g kapusty
  • 500 g mletého vepřového masa (použila jsem libové)
  • sůl, pepř
  • 6 plátků toustového chleba
  • mléko
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, prolisovaného
  • 2 vejce
  • 1 kg brambor
  • cca 250 ml mléka
  • máslo do bramborové kaše
  • 2 jablka, oloupaná  a nakrájená na kostičky
  • šťáva z citronu
  • salát k podávání

Postup

Kapustu zbavíme ovadlých listů, rozebereme ji na listy a vložíme do vroucí osolené vody. Uvaříme doměkka a necháme na sítu dobře okapat. Potom ji jemně posekáme.

Na másle opečeme cibuli dosklovita. Toustový chléb nahrubo rozmixujeme a pokropíme mlékem.

Smícháme kapustu, cibuli, chléb, maso, vejce, česnek a řádně osolíme a opepříme. Tvoříme karbanátky a smažíme dozlatova (příp. pečeme v troubě).

Mezitím uvaříme brambory, slijeme je a rozšťoucháme spolu s horkým mlékem a máslem na kaši. Kostičky jablek dáme do malého množtví vroucí vody s citronovou šťávou a povaříme 1  minutu. Scedíme a vmícháme do kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat