Inspiraci jsem našla ve starším čísle Apetitu, ale upravila jsem si ho dle momentálních surovin. Původní recept je z kuřecích paliček, je tam méně rajčat a nakonec se na posypání má použít gremolata (směs z kůry z citronu, česneku a petrželky). Uvádím ale mojí zjednodušenou verzi.
Přísady
- 2 až 3 kuřecí prsíčka, překrájená na menší části
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, příp. pepř
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 až 5 lžic červené čočky
- 400 g konzerva sekaných rajčat
- cca 250 ml drůbežího vývaru (příp. zeleninového)
- petrželka k podávání (nemusí být)
- chléb nebo rýže k podávání
Postup
Na oleji osmahneme osolené maso z obou stran. Dáme je stranou a přidáme
cibuli, kterou také opečeme. Poté vlijeme rajčata, vývar a přisypeme
suchou čočku.
Dusíme pod pokličkou asi půl hodiny.
Podáváme s chlebem nebo rýží.
Vařím podle tebe moc ráda, Zuzi, tohle už patří mezi moje stálice. ☺️ (MK - alyssa18)
OdpovědětVymazatjééé ahoj :-) Tohle je taky naše oblíbené jídlo, které je navíc strašně jednoduché a rychlé.
VymazatMěj se moc hezky!
Zuzka