18. 1. 2018

Dušené kuře s rajčaty a červenou čočkou


Inspiraci jsem našla ve starším čísle Apetitu, ale upravila jsem si ho dle momentálních surovin. Původní recept je z kuřecích paliček, je tam méně rajčat a nakonec se na posypání má použít gremolata (směs z kůry z citronu, česneku a petrželky). Uvádím ale mojí zjednodušenou verzi.

Přísady

  • 2 až 3 kuřecí prsíčka, překrájená na menší části
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, příp. pepř
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 až 5 lžic červené čočky
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • cca 250 ml drůbežího vývaru (příp. zeleninového)
  • petrželka k podávání (nemusí být)
  • chléb nebo rýže k podávání

Postup

Na oleji osmahneme osolené maso z obou stran. Dáme je stranou a přidáme cibuli, kterou také opečeme. Poté vlijeme rajčata, vývar a přisypeme suchou čočku. 

Dusíme pod pokličkou asi půl hodiny.

Podáváme s chlebem nebo rýží.

2 komentáře:

  1. Vařím podle tebe moc ráda, Zuzi, tohle už patří mezi moje stálice. ☺️ (MK - alyssa18)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé ahoj :-) Tohle je taky naše oblíbené jídlo, které je navíc strašně jednoduché a rychlé.
      Měj se moc hezky!
      Zuzka

      Vymazat