22. 5. 2018

Bublanina s pomerančovou rebarborou


Sezóna rebarbory je tu! Také máte rádi tuhle nakyslou zeleninu? První letošní úlovek z trhu jsem zužitkovala v novém recpetu z Apetitu. Pomerančový likér jsem nesháněla, výborná je bublanina i bez něj.

Přísady

  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 125 g másla, změklého nebo rozpuštěného a zchladlého
  • 150 g hladké mouky
  • 135 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1-2 lžíce pomerančového likéru
  • 360 g rebarbory
  • 2 lžíce cukru
  • nastrouhaná kůra z biopomeranče
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • moučkový cukr na poprášení

Postup

Nejdřív připravíme rebarboru - nakrájíme ji, zasypeme cukrem, přidáme pomerančovou kůru a likér a dobře promícháme. Necháme alespoň 10 minut macerovat, poté slijeme.

Formu o velikosti cca 20 x 30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 stupňů.

Vejce, cukr a máslo vyšleháme do pěny. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem a jogurtem, příp. likérem, vmícháme do dozákladu, aby vzniklo hladké těsto.

Těsto vlijeme do formy a poklademe rebarborou. Pečeme cca půl až třičtvrtě hodiny.

Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat