9. 12. 2022

Křehulky aneb žloutkové cukroví


Tohle mini cukroví chutnající jako rakvičky jsem pekla letos poprvé a starší syn se do něj zamiloval. Strašně moc mu chutnají. Velkou zásluhu na tom má jistě vysoká sladkost tohoto cukroví :-) Křehulky jsou velmi snadné a stačí vám pouze 2 suroviny! Uvedené množství mi vyšlo na 1 plech, takže si suroviny klidně vynásobte.

Přísady

  • 1 žloutek
  • 125 g moučkového cukru (rozdělit na dvě poloviny)
  • malá špetka soli

Postup

Žloutek vyšleháme s polovinou cukru a špetičkou soli do nadýchané pěny. Poté už ručně zapracujeme zbylou polovinu cukru, až nám vznikne trochu lepivé polotuhé těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme odpočinout do lednice.

Vychlazené těsto vyválíme na tenkou placku a malými formičkami vykrajujeme. V případě potřeby při vyvalování podsypáváme moučkovým cukrem. Dáváme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 stupňů pečeme asi 10 minut. Křehulky zrůžoví a hezky vyskočí.

Uchováváme v dóze bez přístupu vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat