7. 1. 2015

Hovězí po italsku


Tohle výborné dušené maso se zeleninou vařím často. Jako přílohu máme nejraději šťouchané brambory, zkusit ale můžete i (opečenou) polentu.

Přísady

  • 1 cibule, nakrájená na klínky
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g libového hovězího
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • snítka rozmarýnu
  • hrst vypeckovaných oliv
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Na oleji osmažíme cibuli a česnek. Až zesklovatí, přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran. Přidáme nakrájenou papriku, okořeníme a vlijeme rajčata. 

Pod pokličkou dusíme, až je maso křehké (pomáhám si papiňákem, tam je hotovo do půl hodiny). Podle potřeby můžeme přilívat horkou vodu. 

Nakonec vmícháme olivy a už jen prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat