16. 2. 2015

Karbanátky s dušenou zeleninou


Další recept z Kuchařky z ostrova Sardinie. Původní množství pro 4 osoby bylo z 1 kg masa, já jsem dala ale jen polovinu a kromě zeleniny jsem podávala ke karbanátkům i bramborovou kaši.

Přísady

  • 500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
  • sůl, pepř
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
  • 50 g pecorina, nastrouhaného (dala jsem parmazán)
  • olej
  • 1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, nastrouhané nahrubo
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 100 ml bílého vína

Postup

Maso promícháme se strouhankou, vejci, petrželkou a sýrem. Směs osolíme a důkladně prohněteme a rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme minikarbanátky. Z obou stran je osmažíme dozlatova.

Mezitím na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a celer a opékáme do poloměkka. Přidáme česnek a  krátce opečeme. Nakonec do pánve vlijeme víno a necháme zhoustnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat