23. 2. 2015

Kuřecí enchiladas


Správně mají být enchiladas z kukuřičných tortill, ale nebojte se použít pšeničné. Já jsem tentokrát zvolila tortilly celozrnné. Na zapečení se nejlépe hodí sýr čedar, protože se hezky roztaví. Použít ale můžete i tučnější eidam nebo ementál.

Přísady

  • 4 tortilly (např. celozrnné pšeničné)
  • 3 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
  • grilovací koření bez glutamátu (lze vynechat nebo použít římský kmín)
  • sůl, pepř
  • chilli (lze vynechat)
  • olivový olej
  • 1/2 cibule, nakrájené na plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
  • 1 konzerva červených fazolí, slitých
  • 6 cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky (nemusí být)
  • 100 g čedaru
  • příp. zakysaná smetana a koriandr k podávání

Na omáčku:
  • olivový olej
  • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 lžička oregana
  • 1/2 lžičku cukru
  • sůl, pepř

Postup

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a krátce osmahneme. Přilijeme rajčata, dochutíme je solí, pepřem, chilli, oreganem a cukrem, a vlijeme asi polovinu plechovky vody. Na mírném ohni asi 20 minut povaříme.

Mezitím si na pánvi na oleji opečeme okořeněné maso, přidáme cibuli a mrkev a krátce zarestujeme. Vmícháme fazole a příp. pokrájená rajčata a asi 5 minut dusíme.

Na každou tortillu dáme do středu masovou směs (bez vody, kterou pustí rajčata) a zarolujeme. Naplněné je pak dáme do zapékací mísy a rovnoměrně je zalijeme rajčatovou omáčkou. Nakonec posypeme sýrem.

Zapečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi čtvrt hodiny.

Můžeme podávat se zakysanou smetanou a koriandrem.







1 komentář:

  1. Dnes jsem toto jídlo uvařila k večeři, rajčata v náplni jsem vyměnila za papriku a také to bylo výborné.

    OdpovědětVymazat