8. 2. 2015

Masové koule s kapustičkami v rajské


Recept jsem našla v lednovém Apetitu, trochu jsem si ho ale upravila. Nepoužila jsem bílé víno (na osmažení cibulky do masa ani do omáčky) a příště vynechám povaření kapustiček, protože jim stačí skoro hodinové vaření v omáčce (do receptu už jsem povaření nepsala). Jako přílohu jsme měli rýži, vhodné jsou ale i těstoviny.

Přísady

  • 10 menších růžičkových kapustiček, naspodu naříznutých do kříže
  • olivový olej
  • 250 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • sůl, pepř
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 2 lžíce strouhanky
  • 5 lžic mléka
  • 1/4 červené papriky, nakrájené na drobné kostičky
  • 1 žloutek
  • hladkolistá petrželka, nakrájená nadrobno

Na omáčku:
  • 500 ml passaty
  • 1/4 l drůbežího vývaru
  • špetka skořice
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce cukru (nebo podle chuti)

Postup

Do mísy dáme strouhanku a zvlhčíme ji mlékem, přidáme maso, které osolíme a opepříme, cibuli, česnek, papriku, žloutek a petrželku a důkladně promícháme. Směs rozdělíme na 10 kousků a maso obalíme vždy kolem kapustičky.

Na olivovém oleji koule osmažíme ze všech stran.

Passatu smícháme s vývarem, přidáme bobkové listy a kořici a podle chuti osladíme. Do vařící omáčky přidáme osmažené masové koule, zmírníme žár a necelou hodinu pomalu vaříme, občas promícháme.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.





Žádné komentáře:

Okomentovat