1. 3. 2015

Kuřecí řízky v jogurtu z trouby


Dnešní netradiční řízky v italské verzi. Maso se obaluje v jogurtu a následně v kukuřičné mouce smíchané s parmazánem. Jako bonus nejsou řízky smažené, ale pečené v troubě. Jedno malé doporučení - maso je lepší do jogurtu naložit ráno, nebo alespoň půl hodiny předem.

Přísady

  • 3 kuřecí prsa, pokrájená na menší plátky
  • sůl
  • sušený česnek
  • 1 kelímek jogurtu
  • 5 lžic kukuřičné hladké mouky
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

Maso naklepeme, osolíme a posypeme česnekem.

Na talíři si smícháme mouku s parmazánem, na druhý dáme jogurt. Plátky masa namočíme do jogurtu a pak obalíme ve směsi mouky se sýrem.

Všechny plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.







Žádné komentáře:

Okomentovat