15. 3. 2015

Těstoviny s kuřetem a omáčkou se 6 druhy zeleniny


Mám pro vás variantu boloňské omáčky ve zdravější verzi od Jamieho Olivera. Je plná zeleniny a podává se s celozrnnými těstovinami. Nebojte se jich, zaručuji, že jejich odpůrci nic nepoznají a milovníci zdravého jídla si přijdou na své.

Přísady

Omáčka:
  • 1 pórek
  • 1 řapík celeru
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 3 sterilované červené papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 snítek čerstvého tymiánu
  • 700 g passaty (rajčatového pyré)
  • sůl, pepř

Těstoviny a maso:
  • 400 g celozrnných fusilli
  • 2 až 3 kuřecí prsíčka, nakrájená na kostky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 3 plátky anglické slaniny, nakrájená na proužky (vynechala jsem)
  • 1/2 čerstvé chilli papričky, nadrobno (vynechala jsem)
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • balzamikový ocet
  • parmazán k podávání

Postup

V robotu nadrobno nasekáme zeleninu na omáčku a na olivovém oleji ji spolu s tymiánem, solí a pepřem smažíme za pravidelného promíchávání. Poté vmícháme passatu a necháme zvolna vařit. Omáčku osolíme a opepříme.

Kousky masa osmažíme na pánvi na oleji do zezlátnutí. Přidáme slaninu, chilli papričku, česnek, rozmarýn a bobkový list. Nakonec zakapeme balzamikovým octem.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a promícháme s omáčkou. Podáváme posypané masem a slaninou a nastrouhaným parmazánem.





Žádné komentáře:

Okomentovat