5. 4. 2015

Mandlová srdíčka s meruňkami


Upečte si pro radost sobě nebo druhým mandlová srdce. Těsto je obohacené celozrnnou moukou, můžete ji ale nahradit klasickou bílou. Mandle nejsou pouze na posypání, ovoněný je i tvaroh, kam se přidává mandlový pudinkový prášek.

Přísady

Těsto:
  • 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • 1/2 vejce nebo 1 bílek
  • 4 polévkové lžíce cukru (např. třtinového)

Náplň:
  • meruňkový kompot, okapaný
  • 250 g měkkého tvarohu
  • cca 2 lžíce třtinového cukru (nebo podle chuti)
  • 1/2 balíčku mandlového pudinkového prášku
  • plátky mandlí na posypání

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme těsto - je krásně tvárné. Necháme ho stranou a připravíme si tvarohovou náplň (smícháme tvaroh, cukr a pudinkový prášek). 

Těsto rozválíme na plát asi 0,5cm silný (vyválela jsem ho tenčí, tak jsem dávala na sebe vždy 2 vykrájená srdce a prsty zmáčkla) a vykrájíme pomocí vykrajovátka srdce. Na každé dáme lžičkou náplň, přidáme meruňky a posypeme mandlemi.

Pečeme přibližně 20 až 30 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. 






Žádné komentáře:

Okomentovat