24. 4. 2015

Tvarožník s mandarinkovým želé


Dnes jsem pekla moučník pro návštěvu. Protože má přijet neteř, která má alergii na vejce, vytvořila jsem z původního vajíčkového tvarožníku bezvaječnou verzi a přidala ovocné želé. Výsledkem je výborný, jemný a lehký dezert.

Přísady

Těsto:
  • 180 g polohrubé mouky 
  • 50 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 70 g másla, trochu změklého
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • cca 1 lžíce studené vody

Krém:

  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 400 g zakysané smetany
  • 80 g cukru (nebo podle chuti)
  • 1/2 vanilkového pudinkového prášku


Želé:
  • 2 mandarinkové kompoty, i se šťávou
  • 2 sáčky čirého dortového želé (např. Dr. Oetker)

Postup

V robotu uděláme z mouky, cukru, prášku do pečiva, soli a másla drobenku. Přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby vodu. Vypracujeme těsto, které prsty natlačíme do velké dortové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem (stačí jen spodek).

Z tvarohu, zakysané smetany a cukru umícháme hladký krém. Podle chuti příp. dosladíme a poté přimícháme pudinkový prášek. Tvarohový krém naneseme na těsto.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 3/4 hodiny. Necháme vychladnout.

Oba kompoty i se šťávou rozmixujeme, přimícháme želé v prášku a minutu povaříme. Želé necháme trochu zchladnout a poté nalijeme na vychladlý tvarožník.



Žádné komentáře:

Okomentovat