12. 6. 2015

Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem


Ideální dezert do horkých letních dní. Panna cotta se podává vychlazená a varianta s čerstvým ovocem je osvěžující. Inspiraci jsem našla na blogu www.kitchenstory.cz, provedla jsem ale malé úpravy.

Přísady

Panna cotta:
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru
  • 2 lžičky želatiny (od Dr. Oetkera)
  • vanilkový extrakt nebo vyškrábnutá semínka s vanilkového lusku
  • čerstvé jahody a maliny na dozdobení
  • lístky máty na dozdobení


Jahodovo-malinový přeliv:
  • 200 g jahod
  • 50 g malin
  • lžíce cukru

Postup

Do mističky dáme 2 lžíce vody, vsypeme želatinu a necháme 10 minut odstát, aby se nabobtnala. 

Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Vmícháme želatinu a necháme jí úplně rozpustit.

Směs vlijeme do formiček,
které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky. Minimálně však na 4-5 hodin.

Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přeléváme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami a malinami a mátou.

1 komentář:

  1. prosím tou želatinou je myšleno "dortové želé" ?

    OdpovědětVymazat