6. 6. 2015

Zapečené tortilly s mletým masem


Opět jsem si vybrala recept z kuchařky Lídlu od Romana Pauluse. Zapečené tortilly jsou výborné k obědu i k večeři, pálivost si každý upraví podle své chuti.

Přísady

  • olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 5 stroužků česneku, nakrájené na plátky
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev a celer), nakrájené na malé kostičky
  • pálivá paprička podle chuti
  • 200 g mletého vepřového masa (dala jsem hovězí)
  • 3 bobkové listy
  • špetka oregana
  • sůl, pepř
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 1 konzerva fazolí, slitých
  • 50 g kukuřice (dala jsem mraženou)
  • 4 tortilly
  • 200 g ementálu, nastrouhaného
  • salát k podávání

Postup

Na oleji osmahneme cibuli, po chvíli přidáme česnek a kořenovou zeleninu, příp. pálivou papričku. Když zelenina trošku změkne, přidáme maso a dál restujeme. Ochutíme bobkovým listem, oreganem, solí a pepřem. Přilijeme rajčata a dusíme, až se většina tekutiny odpaří. Vmícháme fazole a kukuřici a přohřejeme.

Tortilly krátce opečeme na suché pánvi a všechny postupně naplníme většinou ragú. Tortilly srolujeme (můžeme je překrojit) a vložíme těsně vedle sebe do pekáče. Zbytek ragú rozetřeme na povrch a celé to zasypeme sýrem.

Zapečeme v rozpálené troubě pod grilem (210 stupňů) asi 10 až 15 minut.

Podáváme se salátem.






Žádné komentáře:

Okomentovat