8. 7. 2015

Koláč s třešněmi a kakaovou drobenkou


Recept je z červencového Apetitu, uvádím ho ale v mojí úpravě. V původním receptu bylo dvojnásobné množství drobenky, polovina byla namačkána na na dně formy, na kterou pak přišlo těsto, višně a poté zbytek drobenky. Podmáslí v těstě jsem vyměnila za bílý jogurt, ubrala cukr, semolinu nahradila polohrubou moukou a višně nahradila třešněmi.

Přísady

  • 100 g másla, změklého
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 130 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (1/2 sáčku)
  • 80 g polohrubé mouky
  • 200 g bílého jogurtu
  • vypeckované třešně (příp. višně)


Na drobenku:
  • 75 g piškotů
  • 75 g másla, rozpuštěného
  • 10 g cukru
  • 1,5 lžíce kakaa

Postup

Piškoty rozdrtíme v robotu nebo válečkem a promícháme s máslem, cukrem a kakaem. Dáme do lednice chladit.

Prošleháme máslo s vejci a cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a jogurt.

Do formy o průměru 28 cm vyložené pečícím papírem rozetřeme těsto, pokryjeme ho višněmi a povrch posypeme drobenkou.

Pečeme zhruba půl hodiny v troubě vyhřáté na 180 stupňů.





Žádné komentáře:

Okomentovat