3. 8. 2015

Pečená krůta s mrkví a řepou


Recept mám od mamky a patří mezi naše oblíbená jídla. Je to jídlo z jednoho pekáče, takže příprava je jednoduchá, navíc s minimem nádobí. Pokud neseženete krůtí prsa, můžete je nahradit kuřecím masem.

Přísady

  • 600 až 700 g krůtích prsou, nakrájené na větší kostky
  • 4 až 6 plátků slaniny, pokrájené na kousky
  • 1 až 2 cibule, nakrájené na kolečka
  • 3 mrkve, nakrájené na kousky
  • 2 syrové červené řepy, oloupané a nakrájené na kousky
  • lžíce oleje na vymazání pekáče
  • sůl a grilovací koření (nejlépe bez glutamátu) 
  • bramborová kaše k podávání

Postup

Pekáč vymažeme olejem, dáme do něj slaninu, zeleninu i maso. Posypeme kořením, osolíme a promícháme.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 3/4 hodiny, až bude zelenina měkká.

Podáváme s bramborovou kaší.




2 komentáře:

  1. Děkuji děkuji děkuij! Již 3 týdny vím co bude k jídlu, když vlastní fantazie náhle přestane fantazírovat! Děkuji za váš blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že jsem pomohla s inspirací. Sama vím, jaké to je, když nápady dojdou a člověk neví, co by uvařil nebo upekl. Doufám, že se sem budete pro nové recepty vracet.
      Mějte se krásně :-)
      Zuzka

      Vymazat