4. 3. 2016

Králík na zelenině


Od dědečka jsme zásobovaní králíky, takže vítám každý další recept. Ten dnešní byl velmi povedený, takže stojí za zaznamenání.

Přísady

  • 1 králík
  • sůl, pepř
  • mletá sladká paprika
  • sušený tymián
  • 2 cibule, nakrájené na proužky
  • 5 stroužků česneku, nakrájené na kousky
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 červené papriky, nakrájené na kostky
  • olivový olej

Postup

Naporcovaného králíka osolíme a posypeme kořením. Dáme ho do pekáče a přidáme pokrájenou zeleninu. Králíka polijeme olejem a nakonec podlijeme vodou. 

Pod pokličkou dusíme v troubě při 160 stupních asi 1,5 hodiny. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme ještě asi 3/4 hodiny. Průběžně maso přeléváme výpekem.

Podáváme s bramborami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat