26. 3. 2016

Pečené kuře s fazolemi a chorizem


První vyzkoušený recept z dubnového Apetitu (podle mého je to velmi vydařené číslo), který nás naprosto uchvátil. Potřebujete minimum surovin, které se ale ve výsledku skvěle doplňují. Na podlití jsem použila pouze vodu, fazole i chorizo výpek dostatečně osolily. Jako příloha je doporučovaná bageta nebo rýže.

Přísady

  • 3 až 4 kuřecí prsa, překrojená (příp. kuřecí stehna nebo paličky)
  • sůl, pepř
  • 1 až 2 červené cibule, nakrájené na klínky
  • mletá sladká paprika 
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g konzerva drobných bílých fazolí, scezených
  • 1 čerstvý rozmarýn, překrájený na menší kousky
  • 1 klobása chorizo, nakrájená na půlkolečka
  • cca 100 ml vody nebo drůbežího vývaru

Postup

Troubu předehřejeme na 190 stupňů.

Do pekáče dáme fazole, cibuli a rozmarýn. Maso osolíme, opepříme, posypeme paprikou a rozložíme do pekáče. Pokapeme olejem a podlijeme vodou nebo vývarem.

Pečeme přiklopené půl hodiny. Poté přidáme chorizo a už odklopené pečeme dalších cca 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat