27. 2. 2018

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami


Určitě znáte oblíbený francouzský pokrm ratatouille, co možná pro vás bude novinka, je spojení s těstovinami a masovými kuličkami. Recept jsem objevila ve starším vydání mého oblíbeného časopisu Apetit.

Přísady

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 2 malé cukety, nakrájené na kostky (použila jsem žlutou)
  • 1 červená paprika, na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 400 g konzerva třešňových rajčátek (příp. krájených rajčat)
  • balíček špaget
  • strouhaný parmazán k podávání
NA MASOVÉ KULIČKY (cca 24ks):
  • 50 g nahrubo rozmixovaného čerstvého bílého pečiva
  • 60 ml mléka
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 250 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku, proslisované
  • špetka sušeného oregana

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. Připravte kuličky: Pečivo pokropte mlékem a nechte vsáknout. Promíchejte s ostatními přísadami, řádně osolte a opepřete. Pak ze směsi vytvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 25 minut dozlatova.

Mezitím do pekáče dejte cibuli, česnek, cuketu a papriku, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte. Dejte do trouby, klidně ke kuličkám, ale na jinou mřížku. Zeleninu pečte 30 minut. Upečené koule přidejte k hotové zelenině, přimíchejte konzervovaná rajčata a chilli džem, promíchejte a pečte ještě dalších 15 minut společně.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte se směsí z pekáče. Podávejte s parmazánem.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat