20. 3. 2018

Těstoviny se sardinkami a ochucenou strouhankou


Poslední dobou moc nefotím, takže přidávám i málo nových receptů. Budu se muset polepšit. Tentokrát jsem se inspirovala březnovým Apetitem. 

Přísady

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 50 g strouhanky (v robotu jsem nasekala starší, ale ještě měkkou housku)
  • 3 stroužky česneku, prolisovaného
  • rozmarýn, nasekaný najemno
  • 2x konzerva sardinek v oleji (dala jsem jednu v oleji a jednu v tomatě)
  • 500 g rajčatového pyré (passata)
  • černé olivy bez pecek
  • linguine příp. špagety
  • čerstvá petrželka (bohužel jsem neměla)
  • 25 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Postup

Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm strouhanku, dokud nezačne zlátnout. Přidáme další lžíci oleje a česnek a chvíli opékáme, aby se rozvoněl. Přemístíme ihned do misky a necháme vychladnout, poté přimícháme sýr.

Do pánve dáme poslední lžíci oleje, přidáme rozmarýn a sardinky a opékáme asi 3 minuty, během vaření rozbíjíme kousky ryby vařečkou. Vlijeme passatu, přidáme olivy a necháme cca 10 minut vařit.

Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě. Slijeme je, část vody ponecháme a přidáme do pánve s omáčkou. Dobře promícháme, podle potřeby přidáme vodu z těstovin.

Na talířích sypeme ochucenou strouhankou a zbytkem sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat