25. 12. 2014

Pečené medové kuře s hořčicí


Rychlé jídlo z jednoho pekáče - minimum nádobí, maximum chutí.

Přísady

Na 2 porce:
  • 2 kuřecí stehna
  • sůl
  • estragon (místo něj jsem použila provensálské koření, které ho obsahuje)
  • 250 g brambor (dala jsem 3 střední)
  • 100 g zelených fazolek (dala jsem víc, příště ještě přidám)
  • 2 lžíce creme fraiche nebo husté zakysané smetany
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 stroužek česneku
  • 75 ml kuřecího vývaru (dala jsem zeleninový)
  • 1 lžíce čirého medu

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Smícháme smetanu, hořčici, prolisovaný česnek a vývar. Kuře osolíme (slabě) a okořeníme, přidáme brambory a zalijeme připravenou směsí. Kuře pokapeme medem a dáme péct. Cca po 40 minutách přidáme mražené fazolky a dopečeme, až je kuře zlatavé a brambory měkké.

Žádné komentáře:

Okomentovat