29/12/2014

Těstoviny carbonara s chorizem a katalánský salát



Světoznámé těstoviny tentokrát v úpravě podle Jamieho Olivera. Jsou z kuchařky Jamie Oliver 15 minut v kuchyni, takže nad přípravou nestrávíte mnoho času.

Přísady

Těstoviny:
  • balíček těstovin penne
  • 70 g choriza, nakrájeného na tenké plátky
  • 1/2 červené chilli papričky, nakrájené nadrobno (příp. sušená)
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu, pokrájený
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • 1 velké vejce
  • 1/2 citronu (lze vynechat)
  • 2 vrchovaté lžíce netučného bílého jogurtu (příp. zakysané smetany)
  • cca 30 g parmazánu

 Salát:
  • 25 g piniových jadérek (nahradila jsem je slunečnicovými semínky)
  • směs listových salátů
  • 1 mandarinka, nakrájená na plátky
  • pár hoblinek parmazánu
  • 2 lžíce sherry octa (příp. červeného vinného)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tekutého medu

Postup

Nejdříve nachystáme salát. Piniová jadérka nebo slunečicová semínka nasucho opražíme na pánvi. Dáme je do misky stranou vychladnout. Smícháme listové saláty (druhy volíme podle chuti), přidáme mandarinku a hoblinky sýra. V malé skleničce připravíme zálivku - smícháme olivový olej, ocet a med. Před podáváním salát polijeme zálivkou a posypeme opraženými semínky.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. 

Chorizo, chilli papričku a rozmarýn smažíme na olivovém oleji, přidáme pepř a prolisovaný česnek. Vejce v misce ušleháme s citronovou šťávou, jogurtem a sýrem. 

Těstoviny slijeme, trochu vody uchováme. Těstoviny vsypeme do pánve s chorizem, sejmeme z ohně a dobře promícháme s krémovou omáčkou. Podle potřeby přilijeme trochu vody z vaření těstovin a pak osolíme a opepříme podle chuti. 

 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat