29. 12. 2014

Pečená zelenina, kuřecí steak


Lehké jídlo, na které zužitkujete různé druhy zeleniny podle ročního období nebo nálady. Pečenou zeleninu lze doplnit kuřecím steakem nebo vepřovou panenkou. Výborný je také dip ze zakysané smetany s česnekem, křenem nebo bylinkami.

Přísady

Pro 2 osoby:
  • 2 střední brambory, nakrájené na měsíčky
  • 1 větší mrkev, nakrájená na osminy
  • 1/2 červené papriky, nakrájená na 4 kusy
  • 1/2 bílé papriky, nakrájená na 4 kusy
  • 1 až 2 stroužky česneku, překrojený na poloviny
  • 1 malá cuketa, nakrájená na tlustá kolečka
  • asi 6 cherry rajčátek
  • olivový olej
  • sůl
  • 2 malá kuřecí prsa
  • tymián
  • uzená sladká paprika
  • pepř

Postup

Pokrájenou zeleninu dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem (cca 2 lžíce) a rukama promícháme. Rozložíme do jedné vrstvy a osolíme. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů (horkovzduch) asi 30 až 40 minut, dokud nejsou brambory měkké a zelenina upečená.

Kuřecí prsa okořeníme a opečeme dozlatova na olivovém oleji. Poté je vyndáme, necháme asi minutu odpočinout a každé prso rozřízeneme na 3 části.

Pečenou zeleninu podáváme s kuřecím steakem a případně dipem ze zakysané smetany, pokud chceme. 





Žádné komentáře:

Okomentovat